HIJALURONSKA KISELINA – ZA ZAŠTITU I ZDRAVLJE SLUZNICE JEDNJAKA

Sigurno ste već puno čuli o hijaluronskoj kiselini jer se smatra jedinstvenim sastojkom koji pomaže kod mnogih problema. Koristi se za vlaženje kože, liječenje bolova u zglobovima, zacjeljivanje rana u usnoj šupljini i liječenje upaljenih desni, a istovremeno je ključna za rast stanica i zaštitu sluznice jednjaka. Otkrijte kako vam može pomoći kod refluksa kiseline i problema zbog žgaravice.
[Translate to Hrvatski:] HIALURONSKA KISLINA – ZA ZAŠČITO IN ZDRAVJE SLUZNICE POŽIRALNIKA

Što je hijaluronska kiselina?

Hijaluronska kiselina, ključan sastojak epiderme, vrlo je važna molekula u procesu zacjeljivanja i ima bitnu ulogu u rastu stanica. Kiselina se prirodno nalazi u našem tijelu i mlada koža sama je proizvodi, a sa starenjem se njezina proizvodnja smanjuje.

Hijaluronska kiselina nalazi se u staklastom tijelu oka, pupčanoj vrpci, zglobnoj tekućini, hrskavici i jednjaku. Zbog svojih iznimnih svojstava djeluje protuupalno i antioksidativno, štiti od infekcija, a istodobno obnavlja tkiva, pospješuje zacjeljivanje i smanjuje otekline.

Kako želučana kiselina može oštetiti jednjak?

Refluks kiseline (gastroezofagealni refluks) znači povratak želučanog sadržaja u jednjak. Glavni simptomi te probavne smetnje su žgaravica, bolovi i osjećaj žarenja u prsima, a može biti praćena povraćanjem, podrigivanjem i kiselim okusom u ustima.

Nakon dugotrajnog nadraživanja i oštećenja sluznice jednjaka zbog želučane kiseline mogu se pojaviti i druge tegobe:

  • upala jednjaka, koja također može uzrokovati bol kod gutanja
  • sužavanje dijela jednjaka, što otežava gutanje tvrde hrane
  • ulkusi, koji su bolne otvorene rane na sluznici jednjak

Osim oštećenja donjeg dijela jednjaka, česta pojava žgaravice može oštetiti i gornji dio grla, osobito ako želučana kiselina dođe do stražnjeg dijela grla ili nosnih dišnih putova.

Ispitivanja pokazuju da hijaluronska kiselina može ublažiti oštećenje jednjaka izazvano želučanom kiselinom i potaknuti brže zacjeljivanje.

Koji proizvod pomaže pri obnovi sluznice jednjaka kod žgaravice?

Jedan od glavnih sastojaka inovativnoga proizvoda WAYA StopRefluxjest hijaluronska kiselina s visokom molekularnom masom koja je slična prirodnoj hijaluronskoj kiselini u ljudskom tkivu. Hijaluronska kiselina u ovom proizvodu pomaže u zacjeljivanju oštećenja jednjaka zbog želučane kiseline i potiče brže zacjeljivanje uz ublažavanje žgaravice.

WAYAStopReflux također mehanički sprječava refluks za manje od tri minute.

Izvori:

back to top